Природна краса, доброта, чарівність, ніжність, наполегливість, толерантність — це риси, котрі, здавалось би, дуже рідко поєднуються в одній людині. Але й таке буває. Це я про чотирнадцятирічну мешканку села Світанок колишнього Корецького, а нині Рівненського району Рівненщини Оленку Якимець (на знімку).

Коли Олені виповнилося шість років, вона з Бокшина переїхала мешкати у село Світанок до бабусі Галини Миколаївни — маминої неньки. Тут пішла до першого класу. У школі відразу ж розкрився її талант природженої артистки: надто легко дівчинці давалося декламування віршів та спів зі сцени. Відтак, починаючи з наймолодших класів, дівчинка стала постійною учасницею всіх шкільних заходів.

Найбільше Олені подобається співати. Чарівний голос вона успадкувала від бабусі Галини. Попри те, що Галина Миколаївна як звичайна сільська жінка усе своє життя пропрацювала у колгоспі, виховала шістьох дітей і не має музичної освіти, пісня — то її душа. Нині на бабусині плечі лягла турбота опікуватися замість мами Юлії, яка поїхала на заробітки, Оленкою та її меншою сестричкою Каріною. Поїхала гнути спину на чужині, бо не знайшла роботи в Україні.

Не повірите, туга доньки за ненькою відчувається навіть у тому, як вона виконувала зі сцени пісню про маму. Багато хто із присутніх на концерті нишком витирав сльози.

Оленка дуже працьовита і відповідальна, вона — найперша бабусина помічниця. З легкістю може й обід зварити, пиріг спекти, корівку видоїти, кроликам їсти дати. А ще дуже любить, аби в бабусиній хаті завжди було чисто. Ніколи не сидить без діла.

Два роки тому тато відвіз Оленку на заняття з музики до дуже хорошої викладачки Ірини Швороб у Гощу. Завдяки тому, що Оленка має хороші вокальні дані, її зарахували до першого музичного класу. Уроки музики дівчинка відвідує з великим бажанням та задоволенням. Тато Степан Васильович дуже пишається успіхами доньки та покладає на неї великі надії.

Має Оленка Якимець уже і нагороди: численні грамоти за участь у позакласному житті школи та в олімпіадах. У 2018 році посіла третє місце у районному конкурсі «Ми маємо таланти».

Нині Оленка навчається у дев’ятому класі місцевої школи. Планує продовжити навчання у 10—11 класах Великомежиріцького ліцею. Ким хоче стати в майбутньому, дівчинка ще остаточно не визначилася. Можливо, медсестрою чи пов’яже своє життя із музикою...

Світанок Рівненської області.

Фото надано автором.