Негативно поставились до ймовірного «переселення» військової частини багато дубенчан, які в ній працюють, та членів їхніх сімей. Про аргументи проти такого переселення на необжиту і непридатну для цього територію йшлося і на сесії Рівненської обласної ради, яка прийняла щодо цього Звернення до Президента, профільного Комітету Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Міністерства оборони, відповідь на яке поки що не відома.

Звернувся з приводу передислокації до згаданих вищих установ держави і Дубенський міський голова Василь Антонюк (його Звернення було опубліковане і в газеті «Голос України» №14 за 27 січня 2021 року — «Позиція дубенського міського голови щодо передислокації військової частини»). У ньому керівник громади Василь Антонюк (на знімку) навів вагомі аргументи проти такої передислокації, а також пояснив: «Промовчати і не втрутитися у ситуацію я, як голова органу місцевого самоврядування, керівник, за якого проголосували майже шість тисяч дубенчан, в тому числі і військові, просто не можу. І закликаю до цього усіх небайдужих громадян, депутатів усіх рівнів. Я розумію, що військові повинні виконувати накази, а не обговорювати чи коментувати їх. Але громада такі права має. І повинна стукати у високі кабінети, щоб її голос почули, щоб заступитися за своїх оборонців, адже це такі ж самі люди, як і ми. І вони, а особливо члени їхніх родин, теж повинні мати всі умови для нормального життя».

В Офісі Президента України відреагували на Звернення міського голови Дубно Василя Антонюка щодо недопущення перереєстрації та передислокації військової частини А2755, що знаходиться в місті Дубно.

— У листі з Офісу Президента України повідомляється, що «звернення скеровано для розгляду згідно з компетенцією до Міністерства оборони України. Про подальші рішення з цього питання міську владу буде поінформовано додатково», — розповів міський голова Дубно Василь Антонюк.

І ось цими днями на сайті Дубенської міської ради повідомили, що до міської ради надійшов лист від командувача Сил підтримки Збройних Сил України, генерал-майора Миколи Жирнова з відповіддю на звернення міського голови Василя Антонюка до найвищих посадових осіб держави щодо недопущення перереєстрації та передислокації військових частин, що знаходяться в Дубно.

Командування Сил підтримки Збройних Сил України розглядало це звернення за дорученням Міністерства оборони України.

У листі повідомляється, що «питання щодо переміщення військових частин з міста Дубно Рівненської області до міста Копичинці Тернопільської області керівним складом Міністерства оборони та Збройних Сил України станом на 12 лютого 2021 року не розглядалося. Тож підстав для розповсюдження інформації стосовно передислокації військових частин з Дубно на сьогодні немає».

Фото надано автором.