На приватній шахті «Свято-Покровська» (Донецька область) у середу відбулося засідання комісії із розслідування причин та обставин аварії, яка трапилася 16 грудня і внаслідок якої загинуло четверо гірників.

Гірничорятувальники нарешті розгазували аварійну виробку, і рівень концентрації небезпечних газів тепер в межах норми. Під час робіт повністю замінено повітропровід, поліпшено провітрювання, а до виробки щохвилини надходить 200 кубометрів повітря. Про це повідомив головний технічний інспектор праці при Добропільському територіальному комітеті профспілки працівників вугільної промисловості України Євген Міленко. Після засідання був запланований спуск до шахти для обстеження аварійної дільниці, взяття проб, необхідних для з’ясування причини вибуху метаноповітряної суміші.

У середу ховали трьох загиблих під час вибуху гірників: 55-річного начальника дільниці вентиляції і техніки безпеки Марселя Сітдікова, 24-річного машиніста підземних установок Володимира Трунова та 28-річного гірничого робітника очисного вибою Олександра Морозова. Ще одного загиблого — гірника Євгена Новосада — проведуть в останню путь сьогодні у Краматорську.

Двоє потерпілих продовжують лікування в опіковому центрі в Донецьку. Їхній стан медики оцінюють як середньої тяжкості, загрози життю немає. А підозру на отруєння рудничним газом ще 11 робітників не підтверджено. Нині гірники проходять обстеження в обласній лікарні професійних захворювань, кажуть у профспілці.