На базі Дніпропетровського обласного перинатального центру створюють сучасний неонатальний корпус. Тут надаватимуть допомогу жінкам з тяжким перебігом вагітності та патологіями плода.

Про добудову четвертого поверху будівлі йшлося на проведеній тут робочій нараді. У результаті реконструкції неонатального корпусу планується збільшити його площу та висоту. 

«Лікарі зможуть своєчасно надати медичну допомогу немовлям, не гаючи часу на їх транспортування, — зазначають медики. — Діти, що народилися в перинатальному центрі й потребують екстреного хірургічного втручання, надходитимуть до реанімації спеціально побудованим переходом».

У неонатальному корпусі, розрахованому на 60 ліжок, проводитимуть усі види операцій для малюків. Тут розмістяться відділення інтенсивної терапії, патології та реабілітації немовлят, а також консультативний і лікувально-діагностичний блоки.

Відділення інтенсивної терапії немовлят розраховане на 12 кювезів. Тут також буде операційна, з’єднана переходом з акушерським корпусом перинатального центру. Більшість ліжок у відділенні розрахована на спільне перебування дітей з матерями. А в розрахованому на 40 місць відділенні патології немовлят не розлучатимуться зі своїми чадами всі пацієнтки.

Щорічно на Дніпропетровщині відбувається понад 36 тисяч пологів. Близько 260 немовлят потребують екстреної та високотехнологічної хірургічної допомоги.

Дніпропетровська область.

 

 

 

Фото прес-служби ОДА.