Прокурори Луганської обласної прокуратури спільно зі слідчими 3-го ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях задокументували черговий факт присутності збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованій території Луганщини та постачання озброєння країною-агресором.

У населених пунктах Трьохізбенка та Кримське Щастинського району, Катеринівка та Новотошківське Сєвєродонецького району, де раніше дислокувалися НЗФ, виявлено боєприпаси російського виробництва: три бойові протипіхотні фугасні міни натискної дії ПМН-2 і фрагмент протипіхотної осколкової міни ПОМ-2.

«Засоби ураження такого типу не перебувають на озброєнні ЗСУ. Вони заборонені міжнародними договорами, зокрема ратифікованою Україною Оттавською конвенцією та Конвенцією про заборону застосування, накопичення запасів, виробництво, передачу протипіхотних мін та про їх знищення», — поінформували у прес-службі обласної прокуратури.

Здобуті речові докази долучено до матеріалів кримінального провадження, що розслідується за процесуального керівництва управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Луганська область.