На тривалий колапс у роботі міської влади Слов’янська цими днями публічно звернув увагу голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко, який заявив про намір втрутитися в ситуацію, що склалася.

«Ніхто до конструктивного діалогу в місті нині так і не прийшов, — сказав очільник області. — Глава міста обраний більшістю мешканців, але він не впливає на ситуацію. Я нікого не захищаю, а кажу, як є. Блокування цієї роботи свідчить про те, що депутатський корпус не налаштований на роботу, й ситуація вказує, що обрані депутати не виконують своїх обіцянок і не бажають розвивати місто».

Павло Кириленко повідомив також про підготовку рішення щодо розв’язання ситуації у Слов’янську.

«Про рішення, яке буде прийнято з цього приводу, я повідомлю. Воно буде зваженим і законним. Уже розпочато процес збору інформації стосовно ситуації, яка відбувається. Я максимально намагався бути спостерігачем, але все це показує, що обласна військово-цивільна адміністрація буде змушена втрутитися. Ситуація буде вирішена», — зазначив голова Донецької ОДА.

Минула сесія міської ради в Слов’янську відбулася 31 березня, але через розбіжності між депутатами бюджет на 2021 знову не було прийнято. Відсутність головного фінансового документа в місті вже призвела до виникнення проблем із надання медичної допомоги населенню. Гальмується й вирішення питань щодо проведення ремонту доріг, стосовно водопостачання та затвердження інвестиційних проектів.

Кілька тижнів тому, в березні, активісти, які прийшли до Слов’янської міської ради, розпочали збір підписів за відкликання частини депутатів.

Ініціатори збору підписів зазначили, що в такий спосіб підтримують народну ініціативу з відкликання депутатів міськради, які відмовляються виконувати свої обов’язки, покладені на них виборцями.

За словами місцевих активістів, небажання частини обранців працювати шкодить абсолютно всім напрямам життєдіяльності міста — від тротуарів та комунальної інфраструктури до шкільних обідів та системи охорони здоров’я.

Донецька область.