Про це розповів міністр спорту Румунії Едуард Новак.

«Це чудові новини. Я задоволений, що Румунія приєдналася до Данії, Угорщини і РФ, які також підтвердили готовність приймати матчі. Арена буде заповнена на 25 відсотків», — сказав Новак.

Усі глядачі повинні мати довідку про вакцинацію від коронавірусу. Збірна України в Бухаресті проведе матчі проти Північної Македонії та Австрії. Ще один матч групи Україна має зіграти в Амстердамі (Нідерланди).

Нагадаємо, що матчі групової частини турніру мають прийняти 12 міст. Окрім Бухареста й Амстердама, це Лондон (Англія), Мюнхен (Німеччина), Баку (Азербайджан), Рим (Італія), Копенгаген (Данія), Більбао (Іспанія), Глазго (Шотландія), Будапешт (Угорщина), Санкт-Петербург (РФ) і Дублін (Ірландія). Всі вони підтвердили готовність провести матчі з глядачами.

«У нас є кілька можливих сценаріїв, але єдина гарантія, яку ми можемо дати, полягає в тому, що можливість проведення матчів Євро-2020 без присутності глядачів не розглядається», — раніше заявив очільник УЄФА Александер Чеферін.

При цьому деякі арени можуть бути заповнені лише на 10 відсотків від максимальної місткості.

Проте стадіон у Дубліні близький до виключення зі списку арен, які прийматимуть поєдинки чемпіонату Європи, повідомляє The Sun. Поки що ірландці не змогли надати УЄФА достатньо гарантій, які вимагалися від господарів турніру. Отже, 4 матчі, які планували зіграти у цьому місті, можливо, перенесуть до Англії. Резервною ареною для цього було обрано новозбудований стадіон відомого клубу «Тоттенгем».

Лондонська поліція вже застерігає про можливі труднощі проведення поєдинків, бо в столиці Англії зарезервовано 7 матчів Євро на легендарному «Вемблі».

Отже, проблеми, котрі виникли, організатори мають владнати до 20 квітня, коли збереться Конгрес УЄФА. Саме тоді буде оголошено остаточне рішення щодо міст-господарів Євро-2020.

Нагадаємо, що турнір має відбутися з 11 червня по 11 липня.