Відзначили п’ятдесятиріччя роботи Дніпродзержинської гідроелектростанції. Колектив працівників і ветеранів ГЕС привітали заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Сергій Чех, заступник голови ОДА Олексій Бурик і міський голова Станіслав Сафронов.
Піввіку тому на філії нинішнього ПАТ «Укргідроенерго» — Дніпродзержинської ГЕС — було запущено перший гідроагрегат. Електростанція стала четвертою, яку побудували на річці Дніпро.
Більшість виробничих процесів на ГЕС сьогодні автоматизовано — це підвищує надійність роботи основного й допоміжного обладнання. Велику увагу на всіх етапах роботи станції приділяли впровадженню нової техніки, новим технологіям, зв’язкам з науковими закладами, раціоналізації й винахідництву. Сьогодні стабільну роботу Дніпродзержинської ГЕС забезпечують 90 фахівців.
Як розповіли кореспонденту «Голосу України» в ОДА, за останні роки на гідроелектростанції завершено реконструкцію п’яти із восьми гідроагрегатів, оновлено 80 відсотків гідромеханічного й електромеханічного обладнання. На реалізацію цих проектів спрямовано майже півмільярда гривень інвестицій. На майбутній рік планують завершити реконструкцію гідроагрегату №6 і почати роботу із заміни сміттєстримних грат №1,2,5 і 6.