Таке рішення обласна рада підтримали більшістю голосів. Із присутніх на черговому засіданні 57 депутатів, рішення про перейменування підтримали 37, один висловився проти, п’ятеро утрималися, 14 не голосували.

Перед початком сесії ветерани російсько-української війни, волонтери, учасники Руху опору капітуляції і представники патріотичної громадськості організували мітинг, на якому закликали депутатів проголосувати за звернення до Верховної Ради України щодо перейменування.

Свого часу назву «Кропивницька область» підтримала і Громадська рада при ОДА.

Законопроект про перейменування Кіровоградської області зареєстрований у Верховній Раді України ще в травні 2018 року. В 2019-му підтриманий Комітетом Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя та рекомендований до прийняття парламентом.

Довідково

14 липня 2016 року Верховна Рада перейменувала обласний центр Кіровоград на Кропивницький. 20 листопада 2018 року депутати перейменували Кіровоградський район на Кропивницький і спрямували на розгляд Конституційного Суду України проект рішення про перейменування Кіровоградської області. 5 лютого 2019 року КСУ визнав проект рішення конституційним.

Кіровоградська область.