До п’яти та семи років позбавлення волі засуджено міліціонерів і слідчого прокуратури за катування, службову підробку і зло-
вживання владою під час досудового розслідування у справі «пологівського маніяка Ткача». Таке рішення ухвалив Марганецький міський суд Дніпропетровської області.
Як розповіли кореспондентові «Голосу України» у прокуратурі області, було встановлено: працівники міліції, щоб розкрити зґвалтування малолітньої дівчини, із застосуванням сили затримали жителя села Чапаївка. Вони незаконно позбавили його волі й п’ятнадцять діб утримували у непристосованому приміщенні ІТТ Пологівського райвідділу Запорізької області. Усе це супроводжувалося застосуванням фізичного насильства з вимогами написати явку із зізнанням.
У результаті чоловіка було незаконно засуджено до десяти років позбавлення волі, шість з яких він встиг відбути. Але на цьому порушення слідчого прокуратури не завершилися. Він також сфальсифікував протоколи допитів потерпілого і свідків в аналогічній кримінальній справі. Так, чоловіка з відхиленнями психіки було обвинувачено у злочині, якого він не скоював. І постановою суду до нього застосували примусові заходи медичного характеру.
Дніпропетровська область.