Про це заявив президент цього знаменитого португальського клубу Жорже Пінту да Кошта.

«Євросоюз не допускає закритих ліг на кшталт НБА. Оскільки Португальська футбольна федерація виступає проти цього, ми, як частина УЄФА, не можемо брати участь у тому, що суперечить принципам і правилам Європейського Союзу та УЄФА.

Якщо цю ідею продовжать просувати, в чому у мене є сумніви, УЄФА не зупиниться і у нього напевно будуть аргументи. Офіційні турніри проводяться під егідою цієї організації. Ми беремо участь у Лізі чемпіонів і, сподіваюся, ще багато років там гратимемо», — наводить слова президента офіційний сайт ФК «Порту».

Також від участі в Європейській Суперлізі відмовилися німецькі клуби «Баварія», «Боруссія» (Дортмунд) і «РБ Лейпциг».

***

Колишній півоборонець «Барселони», «Реала» і збірної Португалії Луїш Фігу:

«Ця так звана Суперліга — що завгодно, але тільки не Супер. Цей жадібний і безсердечний крок обернеться катастрофою для футбольного співтовариства в цілому. Все це тільки для того, щоб служити корисливим власникам клубів, які давно перестали піклуватися про своїх уболівальниках і повністю нехтують спортивними цінностями. Трагічно».
Юрген Клопп, тренер «Ліверпуля»:

«Найважливіше для мене, щоб між командою і вболівальниками не було жодних конфліктів. Я чув, що фанати протестують і готують банери, але гравці ні в чому не винні. Ми повинні об’єднатися, створення Суперліги не має нічого спільного з футболом.

У важкі часи необхідно триматися разом. Сподіваюся, що ця Суперліга не відбудеться».

Позицію УЄФА підтримали федерації футболу Іспанії, Англії та Італії, а також Ла Ліга, АПЛ і Серія А.

ФІФА також виступила із засудженням створення нового закритого турніру.

Президент Данського футбольного союзу і член виконкому УЄФА Єспер Меллер:

«У п’ятницю, 23 квітня, відбудеться екстрене засідання виконавчого комітету УЄФА. Вважаю, що всі 12 клубів потрібно вигнати зі змагань Союзу європейських футбольних асоціацій.

Вважаю, що контракти мають автоматично розірвати, коли УЄФА усуне клуби. Отже, гравці стануть вільними агентами і зможуть перейти в іншу команду, яка є солідарною частиною спільноти і нашої футбольної піраміди. Не думаю, що Суперліга буде приємна уболівальникам і тим, хто любить футбол».