Мадридський «Реал», «Челсі», «Манчестер Сіті», «Манчестер Юнайтед» і лондонський «Арсенал» матимуть змогу зіграти у півфіналах єврокубків, повідомляє іспанське видання Marca.

УЄФА вирішив поки що не карати клуби-засновники Європейської Суперліги негайним виключенням зі своїх змагань. Таке рішення дасть змогу дограти єврокубковий сезон 2020/21. Із восьми учасників стадій 1/2 фіналу Ліги чемпіонів і Ліги Європи п'ять входять до когорти фундаторів нової ліги. Покарання за створення цього турніру, либонь, буде пізніше.

Отже, згадана п'ятірка клубів не втратить зароблені в нинішньому сезоні кошти.

Але УЄФА поки що не ухвалив остаточного рішення щодо всього, що нині відбувається. У будь-якому разі президент організації Александер Чеферін налаштований критично і рішуче: «Ми всі проти створення Суперліги. Гравці, які виступатимуть там, отримають заборону брати участь у чемпіонатах світу і Європи. Їм не дозволять грати за свої збірні. Всі конфедерації з цим погодилися».

Нагадаємо, що в ніч на понеділок 12 топ-клубів оголосили про створення Європейської Суперліги. Проект започаткували «Манчестер Сіті», «Челсі», «Ліверпуль», «Манчестер Юнайтед», «Арсенал», «Реал», «Барселона», «Атлетіко», «Ювентус», «Інтер» і «Мілан». Керівником утворення обрали президента «Реала» Флорентіно Переса.