Станом на 23 квітня в червоній зоні карантину Київ, а також Житомирська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька та Чернігівська області. У помаранчевій зоні — Черкаська, Тернопільська, Рівненська, Луганська, Кіровоградська, Донецька, Дніпропетровська, Волинська та Вінницька області. Закарпатська, Івано-Франківська та Херсонська — у жовтій зоні. Як повідомляє прес-служба МОЗ, у 17 регіонах перевищено рівень госпіталізації COVID-пацієнтів. Крім того, у Києві та чотирьох областях перевищено норми завантаженості лікарняних ліжок із киснем. Найвищий показник зайнятості ліжок із киснем у Харківській області (68,4% за норми до 65%).

Станом на 23 квітня в Україні зафіксовано 14 277 нових випадків зараження коронавірусною інфекцією. Захворіли, зокрема, 591 дитина та 277 медичних працівників. Госпіталізовано 3 728 осіб, померло 434 пацієнти. «За звітну добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано в Дніпропетровській області (1 296), Києві (1 269), Харківській (1 137), Львівській (926) та Київській (922) областях», — повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Від початку пандемії в Україні захворіло 2 004 630 осіб, летальних випадків 41 700.

У зв’язку з високим рівнем захворюваності Міністерство охорони здоров’я оголосило карантинні рекомендації для церков на Великдень. Про це на брифінгу заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. МОЗ закликає священнослужителів проводити онлайн-служби, збільшити кількість сесій освячення великодніх кошиків та зменшити їхню тривалість, встановити обмеження на відвідування храмів та забезпечити дотримання дистанції між парафіянами. Також Віктор Ляшко закликав літніх людей та осіб з хронічними захворюваннями утриматися від відвідування храмів і обмежити контакти з родичами і знайомими.