Завершальний матч фінальної серії між «Соколом» і «Донбасом».

Письмові заявки і підтвердження вже надіслали «Білий Барс» (Біла Церква), «Динамо» (Харків), «Дніпро» (Дніпро), «Донбас» (Донецьк), «Краматорськ», «Крижані Вовки» (Київ) і «Маріуполь».

Чекають на заявки «Кременчука», «Дніпра» (Херсон) і столичного «Сокола» — срібного призера останнього чемпіонату. У цих клубів та інших є час до 31 липня. Особливо приємно, що має бажання повернутися до чемпіонату харківське «Динамо», яке пропустило сезон 2020/21.

Раніше очікувалося, що УХЛ буде розширено з 8 до 10 клубів. Отже, виходить, що справа відродження вітчизняного хокею набирає обертів.

Але не поспішатимемо з райдужними висновками. Після «золотої» серії між «Донбасом» і «Соколом», мов грім із ясного неба, прозвучала інформація, котра неабияк спантеличила. Федерація хокею України повідомила, що ТОВ УХЛ більше не є співорганізатором чемпіонату України. Про що організацію було офіційно поінформовано 7 квітня 2021 року в листі від ФХУ. Відповідно і приймати заявки ТОВ УХЛ на наступний сезон національної першості не може.

ФХУ також запросила ТОВ УХЛ до подальшої співпраці та запропонувала укласти новий договір на рівних умовах. Однак відповіді від ліги федерація не отримала.

Від офіційної й авторитетної особи, котра має стосунок до цих подій, ми дізналися, що згаданий договір ще чинний до 30 квітня 2022 року. І в односторонньому порядку його не мають права розривати. Необхідна низка вагомих причин для такого кроку.

А які претензії можуть бути до організації (УХЛ), котра успішно провела п’ять чемпіонатів країни? І кожний наступний ставав сильнішим і цікавішим. З’явилася інтрига, зріс рівень майстерності команд. Українські вихованці залишалися грати вдома. Наявні всі підстави для покращення турніру і його розширення.

Тому прикро, що люди, які формально знайомі з хокеєм, намагаються жити безтурботно і повністю підім’яти під себе вже відлагоджену справу.

Цікаво, а що вони робитимуть, коли більшість клубів висловить підтримку не їм, а УХЛ?

Фото ХК «Донбас».