Тож і священики, і керівники міст та громад закликають бути в колі сім’ї, не збиратися великими компаніями, щоб наслідком радості від свята не стала біда від хвороби. Проте свято ніхто не скасовував, тому українці як можуть намагаються зробити ці дні для себе по-справжньому урочистими. Подбали про чудовий настрій і в містах та селах, прибравши їх у святкові шати.

Зокрема, Мукачево здивувало своїх мешканців і гостей міста виставкою великих писанок. Експозицію розгорнули просто неба перед ратушею (на знімку). А створили це диво учні двох міських художніх шкіл — дитячої імені Мігая Мункачі та приватної «Ром-Арт».

Юні таланти цього тижня розмальовували великі макети писанок. І ось журі визначило переможців яскравих арт-об’єктів. І вже відбулося урочисте нагородження учасників цього мистецького проекту під назвою «Наше місто — рідний дім».

Перше місце вибороли Дар’я Федчук і Олівія Горват; друге — Ангеліна Петах і Йосеф Рац; третє — Яна Голодняк і Марія Йонаш.

Усіх учасників арт-події, інформують з міськради, відзначено дипломами і подарунками, які організували для них міськуправління освіти, культури, молоді та спорту, Міжнародний фонд «Відродження», ГО «Ром-Арт».

Влада щиро подякувала всім, хто долучився до створення неймовірно гарного святкового декору

Закарпатська область.