Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці його адвокат Леонід Маслов. Він звернув увагу, що 30 квітня (цього дня Антоненка відпустили із СІЗО із браслетом на нозі) прокурор Михайло Тішин заявив, що домашнього арешту Антоненку буде достатньо, хоча ще 16 квітня за його запитом апеляційний суд ухвалив протилежне рішення. Маслов характеризує справу свого підзахисного як «дуже важку, але не складну». За його словами, іде постійна гра на чужому полі зі слабкою командою, що грає вкрай грубо проти правил...

Сам Андрій Антоненко, який провів більш як 500 днів в ізоляторі, вважає, що сторона обвинувачення навмисне затягує судовий процес. У коментарі телеканалу «Прямий» він заявив: «Зараз наша мета —- це виправдувальний вирок. Мета наших опонентів — це максимальне затягування цього процесу, щоб відповідальність за підробку не настала. І якось спікер МВС сам заявив, що до виправдувального вироку ще дуже далеко. Весь цей час люди, які фабрикували та фальсифікували цю всю історію, будуть на своїх посадах. А, відповідно, реальні вбивці журналіста Шеремета гулятимуть на волі».

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві в результаті вибуху автомобіля. 12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков привселюдно заявив про затримання й оголошення підозр лікарю та волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугар і музиканту, ветерану АТО Андрію Антоненку.