Про це свідчать результати загальноукраїнського опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, що були презентовані в Укрінформі.
Не погоджуються з цим 29%, ще 23% не визначилися з відповіддю, йдеться у результатах дослідження.

Уточнюється, що з цією тезою погоджується більшість українців у західному, центральному та південному регіонах. У східному ж регіоні приблизно однакова кількість тих, хто погоджується і хто не погоджується з тезою про спільну відповідальність двох диктаторів за розв’язування Другої світової війни.

Окрім того, 46% українців погоджуються, що Радянський Союз не зміг би здобути перемогу у війні проти нацистської Німеччини без допомоги західних союзників із Антигітлерівської коаліції. Не погоджуються з цим 35%, ще 19% — не визначилися.

Загальноукраїнське опитування було проведене Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 22 по 29 квітня 2021 року в усіх регіонах України за винятком Криму та тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитаний 2021-го респондент віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки — 2,3%.

Фінансування опитування здійснене в рамках проекту МАТРА Посольства Королівства Нідерланди.