У Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття, що в Коломиї, 11 травня відбулася святкова академія, на якій із тематичними доповідями виступили гендиректор Ярослава Ткачук, старша наукова співробітниця Інституту народознавства імені Івана Крип’якевича НАНУ, доктор філологічних наук Наталія Мочернюк, а також викладач Коломийського навчально-наукового інституту, лауреат літературної премії імені В. Стефаника, кандидат філологічних наук Микола Васильчук.

Цього дня в Прикарпатському національному університеті імені Стефаника за сприяння та підтримки ректора Ігоря Цепенди відбувся фінал комп’ютерної гри-вікторини «Шлях Василя Стефаника». В Центрі інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» змагалися 12 команд із навчальних закладів області. Учні отримали дипломи та цінні подарунки, а їхні педагоги — сертифікати з підвищення кваліфікації на тему «Використання комп’ютерних технологій на уроках української мови та літератури. Комп’ютерна гра-вікторина «Шлях Василя Стефаника».

На 12 травня в Меморіальній кімнаті Андрія Чайковського Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського призначено літературні читання «Василь Стефаник: наближення». В заході візьмуть участь студенти й викладачі Коломийського навчально-наукового інституту та музейники.

А основні ювілейні заходи відбудуться 14 травня, в день 150-річчя Василя Стефаника. Насамперед — у Меморіальному музеї письменника, що в його рідному селі Русів Снятинської територіальної громади, а також у Снятині, Івано-Франківську та Києві.