З реалізацією проекту в рамках національної програми «Велике будівництво» тут не тільки оновлять понад 36 км дорожнього покриття, а й кілька мостів. Загалом їх тут, через річку Бистриця Солотвинська, понад 20.

Гірська річка, обрамлена подекуди крутими прямовисними скелями, дуже приваблива. Чиста вода аж іскриться на сонці прозорістю. Брили каміння, заліснені береги — краса неймовірна.

Наполовину лісиста та гориста Івано-Франківщина багата на рекреаційні зони. Десь популярні курорти Карпат витіснили на задвірки інші, не менше привабливі території. Це саме стосується розташованого в Горганах, на території Солотвинської територіальної громади, національного природного парку «Синьогора». Його в околицях села Гута заснували в грудні 2009 року. Поруч — державна президентська резиденція «Синьогора».

До Гути від Івано-Франківська — 51 км. Частина дороги пролягає добротним автошляхом Н-09 Мукачево — Львів. З оновленням Р-38 Богородчани — Гута подорож до туристичних принад Солотвинської тергромади стане ще комфортнішою.