Так, Веренчанська сільрада звернулася з цього приводу до Кабміну.

Люди обурені закриттям відділень «Укрпошти» у районі та селах. Як зазначається, «Веренчанська ОТГ об’єднує жителів сіл Веренчанка, Яблунівка, Киселів, Борівці, Бабин, Вимушів, Рудка. Тут проживають 8 тисяч 662 особи. А це 1 788 осіб, старших за 60 років, 10 із них — з інвалідністю, а ще 1 456 — пенсіонери, які отримують пенсії через листонош за місцем проживання. Це при тому, що сільське населення старіє, а працездатна молодь виїжджає на заробітки. Тому жителі віддалених і сіл із малою кількістю населення — це переважно люди пенсійного віку, через проблеми зі здоров’ям багато з них не можуть самотужки пересуватися.

А у жодному із сіл Веренчанської ОТГ банківських установ та банкоматів немає. Тому люди будуть змушені добиратися до населених пунктів інших ОТГ, щоб отримати пенсію, витрачаючи і так куці кошти та наражаючи себе на небезпеку під час коронакризи.

Обурені люди звертаються до керівництва громади, до депутатів із проханням не допустити закриття поштових відділень та скорочення листонош. Бо, крім пенсій, вони ще й не отримають листів чи грошових переказів від родичів, не отримають газету за підпискою, а це єдиний контакт зі світом. 

Тож закриття поштових відділень та звуження їхніх функцій означає суттєве погіршення соціальних стандартів для населення», — заявляє сільський голова Володимир Бойчук.

З огляду на це люди просять уряд дотримуватися Закону України «Про пріоритетність соціального розвитку села та агро-промислового комплексу у народному господарстві». Вони вимагають не допустити закриття поштових відділень у сільській місцевості та у населених пунктах громади, щоб не створити соціального колапсу.