Справжнє свято культури, мистецтва та етнічних традицій краю відбулося в неділю у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту: об’єдналися всі громади та райони і провели історичну інсталяцію «Барвистий вінок Закарпаття». Захід організовано з ініціативи очільника області Анатолія Полоскова.

«Арт-інсталяцію проведено у рамках Всеукраїнського культурного марафону «Не забуваючи минуле, погляд у майбутнє», присвяченого 30-річчю Незалежності України і Міжнародному дню музеїв», — повідомляє заступник голови ОДА Ігор Шинкарюк.

Гості заходу могли ознайомитися з виставками художника-реставратора ужгородського скансену Віктора Андріанова — «За обріями часу...» та «Музика», ярмарком виробів майстрів народного декоративно-ужиткового мистецтва, майстер-класами з гончарства, ковальства, лозоплетіння, вибійки на тканині, різьби по дереву, декоративного розпису тарілок, виготовлення ляльок-мотанок, торбинок з домотканих доріжок, виробів з солоного тіста, свічок, іграшок-пташок, малювання пряників, оригамі.

З чудовим концертом виступили народні фольклорні ансамблі з районів, заслужений академічний Закарпатський народний хор, народний фольклорний ансамбль «Маки» Ужгородського інституту культури та мистецтв і народний аматорський ансамбль народної пісні «Розмарія» обласного організаційно-методичного центру культури тощо.

Також у програмі свята — мистецькі замальовки «Культурна спадщина краю очима сучасного художника», автографіада «Літературна алея», фотозона та знімкування в народних костюмах Закарпаття, онлайн-марафон «День української вишиванки», організований Союзом українців Румунії та Закарпатським музеєм народної архітектури та побуту, а також дегустації закарпатських крафтових продуктів і народних страв: пряників, кіфликів, сушликів, баношу, меду та вина.

Фото прес-служби ОДА.