За словами Клопотенка, у шкільних їдальнях з’являться традиційні українські страви, популярні страви різних народів світу, а також безглютенові позиції, у раціоні буде збільшено кількість фруктів і м’яса. Додаються й покрокові рецепти та технічні карти, що значно полегшить роботу співробітників шкільних їдалень, кажуть організатори. В меню для школярів також дозволили спеції, що має зробити смак їжі різноманітним. А от кількість шкідливих цукру, солі та жиру зменшили. Під заборону також потрапили м’ясні та рибні продукти промислового і кулінарного виробництва, гриби, непастеризоване молоко і молочні продукти, виготовлені з нього, тощо.

— Тепер у школах не будуть ганятися за калорійністю за допомогою неадекватної кількості масла і хліба, а їжа буде здоровою, — уточнив Клопотенко.

Ознайомитися з меню всі охочі можуть на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Варто зазначити, що уже сьогодні новим шкільним меню, коли діти самі вибирають страви, користуються понад 2 тис. навчальних закладів. У майбутньому планують охопити всі, для цього уряд виділив 400 млн грн.