Рустем Умєров, Дмитро Лубінець.

24 травня члени Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин ознайомились із роботою Центру розвитку стартапів 1991 та відвідали культурний центр Федерацій Грецьких Товариств у Маріуполі.

Це була перша зустріч народних депутатів у рамках запланованих робочих поїздок до місць компактного проживання національних меншин, які триватимуть до кінця травня. За цей час парламентарії проведуть зустрічі з представниками національних меншин закладів освіти, органів державної влади міст Маріуполь (Донецька обл.), Мелітополь (Запорізька обл.), Одеса, Чернівці, Ужгород (Закарпатська обл.).

Учора народні обранці відвідали Всеукраїнський болгарський культурний центр у Мелітополі. А 28 травня членів комітету чекають у Чернівецькій спеціалізованій школі «Освітні ресурси та технологічний тренінг» I—III ступенів № 41 з вивченням єврейського етнокультурного компонента та у Чернівецькій гімназії № 6 імені Олександра Доброго. 30 травня депутати зустрінуться з представниками Українсько-угорського навчально-наукового інституту ДВНЗ «Ужгородський національний університет».

Під час візитів обговорюватимуть питання, пов’язані з напрацюванням і вдосконаленням законодавчої бази, спрямованої на врегулювання етнонаціональних відносин, зокрема проекту нової редакції закону «Про національні меншини в Україні», а також вивчення стану забезпечення прав і потреб національних меншин.

«Закон буде спрямований на захист прав національних меншин. До роботи над законопроектом залучено представників усіх профільних міністерств», — зазначив голова комітету Дмитро Лубінець.

Результатом робочих зустрічей стане напрацювання фінального тексту законопроекту «Про національні меншини в Україні», який буде презентовано орієнтовно 4 червня.

Фото зі сторінки Дмитра Лубінця у Фейсбуці.