Все почалося зі звернення комунальних підприємств міста — «Київпастрансу» і «Київського метрополітену» до Київради та столичного голови Віталія Кличка з вимогою переглянути тарифи. Тоді транспортники назвали й собівартість разової поїздки, це 20—25 гривень.

Утім, у Київській міській держадмінстраціїв запевняють, що аж на стільки проїзд у транспорті не подорожчає, проте вартість підніметься. А поки що шукають компромісні варіанти, щоб задовольнити очікування обох сторін — і пасажирів, і транспортників.

За словами першого заступника голови КМДА Поворозника, поки не будуть готові економічно обґрунтовані ті чи інші цифри, їх не озвучуватимуть. Не можуть відповісти точно і коли саме піднімуть ціни, можливо, це буде до кінця літа. «Є відпрацьована процедура обговорення та затвердження нових тарифів на проїзд, вона триватиме приблизно стільки часу», — сказав Поворозник.

Нагадаємо, 13 травня працівники «Київського метрополітену» і «Київпастрансу» оприлюднили звернення до Київради та Віталія Кличка, в яких виклали детально свої вимоги. Зокрема, у зверненні метрополітену йдеться про скорочення пасажиропотоку, вимушене переведення частини працівників на чотириденний робочий день та економічно обґрунтовану вартість проїзду одного пасажира приблизно 20 гривень. Транспортники зазначають, що нинішні тарифи у 8 гривень вичерпали себе та створюють колосальні борги.

Вл. інф.