Міський голова Геннадій Труханов, віце-президент компанії AKSA Energy Ніссля Сердара і директор ТОВ «Маржинал» Кюлекджі Джевдету підписали меморандум про співпрацю. Сторони домовилися взаємодіяти в сфері енергетики зі створення нових генеруючих потужностей в обласному центрі.

Напередодні підписання очільник міста Геннадій Труханов провів робочу зустріч із представниками турецької делегації, на якій сторони обговорили питання про можливі ділянки будівництва, обслуговування і під’єднання станції до мереж, щорічні потреби Одеси в тепловій та електроенергії, а також цінову політику.

Реалізація такого масштабного проекту зміцнить енергетичну безпеку морської столиці, сприятиме створенню нових робочих місць і збільшить доходи до міського бюджету.

Як раніше повідомляв «Голос України», Одеська ТЕЦ сьогодні є державним підприємством, на якому зношування обладнання дійшло до критичної межі, саме тому приватний інвестор може вирішити дуже важливе завдання енергетичної безпеки, особливо центральної частини міста. AKSA Energy — це одне з найбільших у світі енергетичних підприємств, яке спеціалізується на будівництві теплоелектроцентралей.