Із 71 тисячі ліжок, які були відведені під надання медичної допомоги хворим на COVID-19, станом на кінець травня зайнято майже 20 тисяч. Про це на брифінгу сказав в. о. голови Національної служби здоров’я Андрій Віленський.

«Станом на кінець травня у закладах охорони здоров’я, визначених для лікування COVID-19, перебуває менше 20 тис. пацієнтів, з кожним днем кількість виписаних більше, ніж госпіталізованих. Але попри те, що зайнятими залишається майже 20 тис. ліжок, нині під COVID-19 виділено понад 71 тис. ліжок, тобто фактично працює лише кожне 4-те ліжко», — сказав він.

Раніше вчені прогнозували чергову хвилю пандемії в Україні на осінь. Нині у нашій країні триває антиковідна імунопрофілактична кампанія. Проте спостерігачі відзначають, що йде вона низькими темпами.

Тим часом у ВООЗ занепокоєні тим, що коронавірус демонструє надзвичайну адаптивність і стає більш суворим. Так, спецпосланець Всесвітньої організації охорони здоров’я у боротьбі з пандемією коронавірусу доктор Девід Набарро попередив про можливу появу в майбутньому стійких до наявних вакцин варіантів коронавірусу. За його словами, поки що всі вакцини ефективні проти мутованих варіантів.

Представник ВООЗ також зазначив, що нині пандемія «бушує» по всьому світу. Особливо вона завдає «надзвичайних страждань» у сільській місцевості.