Члени Комісії з питань найменувань Київської міської ради проголосували за перейменування низки вулиць та провулків. Зокрема з мапи української столиці зникне провулок Валентини Терешкової у Дарницькому районі. Як зазначив член комісії, дослідник історії міста Тиміш Мартиненко-Кушлянський, незважаючи на аргументи представника ОПЗЖ, «Терешкова відлітає у космос «русского мира» як особа, котра у Державній думі голосувала за анексію Криму і введення російських військ на Донбас. Натомість у Дарницькому районі буде провулок, названий на честь видатної української діячки — педагога, організатора народної освіти, драматурга, прозаїка і поетеси Христі Алчевської (1882—1931). Творча спадщина доньки засновника міста Алчевська на Луганщині (нині окупованого) належить до золотої скарбниці української та світової культури, втім, залишається маловідомою в Україні. Христина за своє коротке життя видала дванадцять збірок поезій, низку оповідань і перекладів з російської і французької українською і навпаки творів Гюго, Вольтера, Франка, Шевченка, Рилєєва, Барбюса, інших митців. 100-річчя з дня народження Христі Алчевської було внесено до календаря знаменних дат ЮНЕСКО.

Комісія ухвалила рішення про присвоєння імені Героя України, всесвітньо відомого оперного співака, який загинув у бою на Донбасі, Василя Сліпака скверу, що розташований на розі Андріївського узвозу та Боричевого Току. Про це повідомляє офіційний портал КМДА. Заступниця голови КМДА, голова комісії Марина Хонда, коментуючи це рішення, зазначила: «Присвоєння скверу імені цієї видатної людини — фактично формальність, оскільки громада міста давно висловилася про бажання створення цього скверу. Він уже став одним із центрів культурно-мистецького життя столиці, де свої кращі твори презентують українські артисти».

Також члени комісії підтримали перейменування вулиць Академіка Кржижановського у Святошинському районі на вулицю Омеляна Пріцака; провулка Бабушкіна у Шевченківському районі на провулок Сеньківський; вулиці Кайсарова у Голосіївському та Солом’янському районах на вулицю Холодноярську; Крайньої у Деснянському районі на вулицю Осипа Мандельштама; вулиці Радгосп «Совки» у Солом’янському районі на вулицю Пронівську; вулиці Саратовської у Шевченківському районі на бульвар Павла Вірського; провулка Радищева у Солом’янському районі на провулок Юрія Матущака. Історик з Донецька, 27-річний доброволець Юрко Матущак, учасник донецького і київського Євромайдану, загинув 29 серпня 2014 року під Іловайськом.

Крім того комісія підтримала присвоєння школі № 29 в Оболонському районі столиці імені останнього кошового отамана Запорозької Січі Петра Калнишевського, якого російська цариця відправила на чверть століття у в’язницю на Соловки.