Україна — Північна Ірландія. 1:0. Гол: Зубков, 10.

Україна: Бущан, Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Сидорчук (Степаненко, 76), Малиновський, Шапаренко (Судаков, 72), Ярмоленко, Зубков (Марлос, 46), Яремчук (Бєсєдін, 46). Тренер — Андрій Шевченко.

Північна Ірландія: Пікок-Фаррелл, Баллард, Кеткарт, Браун (Чарльз, 89), Фергюсон (Сміт, 68), Макнейр, МакКанн (Вайт, 81), Даллас (Маккелланд, 89), Севілл, Мадженніс (Лафферті, 61), Макгінн (Томпсон, 46). Тренер — Іан Бараклаф. Рефері — Шимон Марциняк (Польща).

Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена».

Після чотирьох нічиїх збірна України нарешті здобула перемогу над доволі пристойним суперником. Порадувало, що наша команда покращила ігрову динаміку. Цьому, зокрема, сприяла поява цілої групи виконавців з європейських чемпіонатів. Усі дуже старалися. Та, мабуть, найкорисніше діяв Ярмоленко — капітан, лідер колективу.

До речі, вболівальники назвали Андрія найкращим гравцем матчу.

Він уже в дебюті зустрічі мав хороші нагоди забити. Те саме можна сказати й про Яремчука. Але їхнім ударам забракло точності. Втім, господарям усе-таки вдалося забити швидкий гол, який виявився переможним.

Після розіграшу кутового Караваєв навісив на дальню стійку, де Зубков (на знімку) відірвався від оборонців і ударом головою поклав м’яч у порожній дальній кут.

До перерви українці мали перевагу, створювали моменти. Однак рахунок не змінився.

Після відпочинку темп гри дещо впав. Але затишшя тривало недовго. І наші активізувалися, і гості почали діяти гостріше й агресивніше. Взагалі північноірландці виявилися командою не зірковою, але добротною, гарно організованою.

Наші забили ще один гол на останній хвилині основного часу. Відзначився Бєсєдін. Але рефері в тому епізоді зафіксував офсайд у динамівця.

Поєдинок так і завершився мінімальною перемогою нашої збірної. Але дуже важливою в психологічному плані. Добре, що не пропустили, бо надійно зіграли в обороні. Тут, мабуть, варто особливо відзначити упевнену гру Бущана.

Андрій Шевченко:

— Для впевненості це була дуже потрібна зустріч. Навіть якщо це контрольний матч, результат усе одно важливий. У футболістів було велике бажання виграти. Однак знову не реалізували багато моментів. Над цим треба працювати. У другому таймі команда трохи втомилася, були похибки, пов’язані саме з втомою.

Вважаю, що оборона і середня лінія своє завдання виконали. Мене більше цікавить, як команда підготовлена. Футболісти ще перебувають під навантаженням. Тепер ми його майже прибираємо, адже залишилося одна контрольна зустріч.

***
Наступний матч збірна України проведе проти Кіпру 7 червня у Харкові. Цей спаринг стане останнім для нашої команди перед чемпіонатом Європи.

Фото Павла КУБАНОВА.