Організаційні питання проведення заходу обговорили в Миколаївській облдержадміністрації. «Фестиваль дуже цікавий. Аналогів йому поки що в Україні не було. Сподіваюсь, ми його проведемо на гідному рівні та туристи його вподобають. Ми плануємо такі фестивалі проводити щорічно саме на початку або наприкінці туристичного сезону», — зазначив заступник голови облдержадміністрації Микола Марінов.

Презентував фестиваль директор громадської організації «Спільнота підприємців Коблево» Олег Боз (на знімку). Він наочно продемонстрував локацію заходу та пояснив, де саме і коли відбуватимуться всі етапи фестивальної програми.

«Це триденний захід, який стане першим пляжним мультіфестом. Програма передбачає виступи зіркових гостей, мотошоу, запуск повітряних зміїв, демонстрацію різних водно-моторних видів спорту, флайбордінг, піротехнічне шоу, вітрильну регату та незабутні вечірки на узбережжі Чорного моря», — розповів він. Також відбудуться спортивні майстер-класи, фестиваль талантів, майстер-класи на воді, конкурс «Міс бікіні», музичний настрій створюватимуть кращі українські діджеї, а хореографи влаштують змагання в сучасному танцювальному жанрі twerk.

Заступник коблівського сільського голови Іван Кепін доповів про готовність зон відпочинку Коблевого до проведення фестивалю, в тому числі про забезпечення належного стану пляжів і прибережних територій, на яких безпосередньо відбуватимуться заходи. Коблевська територіальна громада надає земельну ділянку для проведення фестивалю та гарантує нормальний стан місцевих доріг.

Про стан пожежної та техногенної безпеки, запобігання загибелі в зонах проведення розповів заступник начальника управління ГУ ДСУНС у Миколаївській області Андрій Криворучко. Він привів перелік необхідних заходів, які мають чітко виконуватися задля запобігання надзвичайним ситуаціям. Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Лариса Бурденко нагадала про стандарти роботи готелів, інших засобів тимчасового розміщення (проживання), закладів харчування, вуличної торгівлі під час проведення фестивалю. Микола Марінов, підбиваючи підсумки, наголосив на тому, що всі рекомендації фахівців будуть виконані, особливо щодо дотримання карантинних обмежень.

Миколаївська область.

Фото з відкритих джерел.