Як повідомив київський міський голова Віталій Кличко, у столиці планується до кінця року відремонтувати майже 60 вулиць і на кожній з них облаштують доріжки для пішоходів та любителів велопрогулянок.

Наразі велосипедисти столиці користуються 28 смугами для руху громадського транспорту, невдовзі зелене світло для веломашин загориться і на вулицях Лугова, Івашкевича, Братиславська, а також на Харківському шосе, проспектах Правди та Гагаріна. У межах робіт із реконструкції та капітального ремонту доріг двостороння велодоріжка завдовжки 1,3 км з’явиться на вулиці Степана Бандери -вона стане продовженням маршруту, облаштованого торік. Такі ж доріжки прокладуть також на вулицях Чорнобильська та Борщагівська, яка буде частиною веломаршруту «Борщагівка-Центр».

«Інший напрям покращення велоінфраструктури столиці — впровадження нових схем організації дорожнього руху. На сьогодні департамент транспортної інфраструктури вже розробив нові схеми організації дорожнього руху 50 вулиць. Із них погоджені та планується реалізувати найближчим часом на 20 вулицях», — повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

Ще одним важливим об’єктом велосипедної інфраструктури стане Бессарабська площа.

У Всеукраїнський велодень-2021, який у Києві зібрав на парад кілька тисяч велосипедистів та користувачів легкого персонального транспорту, що проїхали із Софійської площі до парку Муромець, Віталій Кличко закликав велоспільноту активно долучатися до розбудови велосипедної інфраструктури у столиці та пропонувати свої проекти для її покращення.

Фото Георгія ЛУК’ЯНЧУКА.