70 сучасних ноутбуків від Дніпропетровської ОДА отримали навчальні заклади — учасники реалізованого на території регіону проекту «Обласна електронна школа «Школа, відкрита для всіх».

Для його реалізації в області було обрано опорні навчальні заклади, які акумулюватимуть і розповсюджуватимуть електронний контент і методику роботи з ним. На думку авторів, «Обласна електронна школа» стане сучасною інтерактивною формою навчання, яка за допомогою Інтернету дасть змогу незалежно від місця проживання та статусу дитину відвідувати паралельно зі звичайними заняттями додаткові.

У рамках цієї програми реалізують три підпроекти. Зокрема, «Обласна електронна школа для дітей з особливими освітніми потребами» дає змогу дистанційно займатися малюкам з інвалідністю або тим, які перебувають на домашньому навчанні. «Обласна електронна школа для обдарованої молоді» у режимі відкритого (гостьового) доступу ознайомить із базою корисних посилань (електронні словники, довідники, енциклопедії, карти, віртуальні лабораторії, музеї, колекції, таблиці, фільми тощо). А крім того, молодим людям будуть доступні лекції провідних спеціалістів вишів у режимі on-lіne. Так, ефективнішою стане підготовка до олімпіад і конкурсів, розшириться кругозір поза навчальною програмою.

Дніпропетровська область.

Фото прес-служби ОДА.