Голова ОДА Максим Козицький, голова обласної ради Ірина Гримак та керівник Львівської дирекції «Укрпошти» Євгеній Савчук під час спецпогашення конвертів та марок, присвячених 130-річчю Євгена Коновальця.

З цієї нагоди у Львівській облдержадміністрації відбулося урочисте спецпогашення маркованого конверта та марок, на якому зображений Євген Коновалець.

«Приклад невтомної боротьби полковника надихатиме наступників боротись до кінця та перемагати. Випуск конверта — гарна можливість популяризувати ідеї визначних діячів минулого, бо маю надію, що частина конвертів неодмінно розійдеться у різні куточки нашої країни», — заявив під час спецпогашення голова ОДА Максим Козицький.

Львівська обласна рада проголосила 2021-й роком Євгена Коновальця. Таким рішенням депутати підтвердили власну відповідальність та наміри достойно і сміливо продовжувати державницьку політику. І такі знакові події усіх об’єднують.

«Виклики, які стояли перед Україною та її політичними і військовими діячами, досі не зникли. Боротьба за державну цілісність триває. Колектив державного підприємства «Укрпошта» радо долучився до творення цього проекту», — наголосив керівник Львівської дирекції «Укрпошти» Євгеній Савчук. Він розповів, що тираж марок із особливим оформленням обмежений — лише 28 штук. У майбутньому ця продукція матиме попит у колекціонерів.

Марки та конверти, присвячені 130-річчю з дня народження Євгена Коновальця, погасили спеціальним штемпелем очільники області Максим Козицький, Ірина Гримак та керівник Львівської дирекції АТ «Укрпошта» Євгеній Савчук.

Урочистості відбулися і в Зашкові — родинному селі полковника Євгена Коновальця. До пам’ятника борця за волю України поклали квіти. Духовенство провело чин молитви.

«Сьогодні маємо велику честь бути на історичному місці, де народилась велика особистість — справжній син України, борець за українську державність Євген Коновалець. Він був прикладом успіху, перемоги, лідерства. «Не здавайся, не бійся, не зупиняйся, мрій, працюй», казав Євген Коновалець. Тому робімо все для того, щоб Україна ніколи не втратила те, за що поклали життя Герої України», — зазначила голова обласної ради Ірина Гримак.

Львів.

Фото прес-служби ОДА.