Про це під час брифінгу заявив радник зі зв’язків з громадськістю апарату радників Командування Сил логістики Збройних Сил України Іван Гаврилюк.

Крім того, з метою впровадження в діяльність Збройних Сил України стандартів НАТО у сфері забезпечення завершується розробка нових керівних документів за напрямом логістичного забезпечення, що істотно покращить логістику у війську.

Так, уже розроблено відповідні Статути та Календарно-ресурсні плани проектів «Розвиток системи логістичного забезпечення Збройних Сил України» та «Інфраструктура і логістика».

Зокрема, в рамках проекту «Розвиток системи логістичного забезпечення Збройних Сил України» невдовзі буде створено підрозділи стратегічного та оперативного рівнів, відповідальні за взаємодію з іншими підрозділами штабів і здійснення заходів логістичного планування в інтересах операції, а також впровадження інформаційної системи логістичного забезпечення.

Також на сьогодні відпрацьовано передпроектну документацію, яку передано до Міністерства оборони України для організації будівництва об’єднаного територіального центру забезпечення Західного регіону.

У перспективі планується формування бригади (полку) логістики в кожному оперативному командуванні на базі окремого батальйону матеріального забезпечення та окремого автомобільного батальйону.

— Для забезпечення ефективного функціонування системи логістичного забезпечення на тактичному рівні у складі бригад (полків, окремих батальйонів) планується створити батальйони (роти) логістики на базі груп (рот) матеріального забезпечення, ремонтно-відновлювальних батальйонів (рот) бригад (полків), — зазначив радник зі зв’язків з громадськістю апарату радників Командування Сил логістики Збройних Сил України Іван Гаврилюк. — Апробацію ефективності функціонування батальйону логістики заплановано під час проведення експерименту протягом 2021 року на базі окремої десантно-штурмової бригади.

У Національному університеті оборони України розроблено перспективну програму підготовки за спеціальністю «Забезпечення військ (сил)», у рамках якої планується здійснювати підготовку фахівців логістики освітнього рівня «магістр». У рамках цієї програми Командуванням Сил логістики, як замовником, спільно з кафедрою тилового забезпечення Національного університету оборони України відпрацьовано програму підготовки фахівців логістики. До проведення занять залучаються іноземні радники країн-членів НАТО (Канада, США,
Велика Британія).

Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

Фото управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.