Футбол. Ньон (Швейцарія). Відбулося жеребкування другого відбірного раунду Ліги конференцій. На цьому етапі в боротьбу вступить полтавська «Ворскла», яка посіла п’яте місце в чемпіонаті УПЛ. Суперником українського клубу буде переможець пари «Ной» (Вірменія) / КуПС (Фінляндія). Першу зустріч полтавчани проведуть на виїзді 22 липня (матч у відповідь — 29 липня).

Cтрибки у воду. Тренерський штаб збірної України визначився зі складом національної команди на Олімпійські ігри-2020 в Токіо. Про це повідомляє офіційний сайт федерації.

Наша команда за кваліфікаційний період здобула шість ліцензій: п’ять в особистих стрибках, одну — в синхронних. Ще одна ліцензія має дістатися Україні в чоловічих стрибках з 10-метрової вишки за підсумками перерозподілення невикористаних путівок у Токіо.

Склад України. Трамплін, 3 м. Олег Колодій, Анна Письменська, Вікторія Кесарь. Вишка, 10 м. Олексій Середа, Софія Лискун. Синхронні стрибки. Олексій Середа та Олег Сербін (10 м). Запасний — Кирило Болюх.

Теніс. Бірмінгем (Велика Британія). Турнір WTA 250.

Марта Костюк (Україна, 65 WTA) — Медісон Бренгл (США, 80 WTA). 4:6, 7:5, 6:3.

Українка здобула вольову перемогу. Вона програла перший сет, але в другому і третьому була сильнішою.

Наступна суперниця 18-річної киянки Марти Костюк — Дар’я Касаткіна (35 WTA). Росіянка в першому раунді переграла словенку Полону Герцог з рахунком 4:6, 6:3, 6:3

***

Берлін (Німеччина). Турнір WTA категорії 500 Bett1Open на трав’яних кортах.

Перша ракетка України (6-та у світовому рейтингу) Еліна Світоліна зустрілася з росіянкою Катериною Алєксандровою. На жаль, Світоліна зіграла вкрай незібрано і поступилася 4:6, 5:7.

***

Фінальні матчі Вімблдонського турніру відбудуться за повних трибун, повідомляє офіційний сайт змагань.

Прем’єр-міністр і секретар з питань культури дозволили провести деякі заходи, зокрема Вімблдон, пустивши на трибуни більше глядачів, ніж дозволено чинними в країні обмеженнями.

Отже, на фінальних матчах трибуни будуть повними, а на інших — заповненими наполовину. Максимальна місткість трибун Центрального корту Всеанглійського клубу лаун-тенісу — 15 тисяч глядачів.

Кваліфікація Вімблдонського турніру почнеться 21 червня, а поєдинки основної сітки — 28 червня.