Матч у Мюнхені був першим протистоянням «важковаговиків» на нинішньому турнірі. І закінчився мінімальною перемогою французів.

Збірна Німеччини вперше в історії зазнала поразки в перших турах чемпіонатів Європи, причому — на своєму полі (в ролі умовного гостя)!

А от чемпіони світу — французи — майстерно убезпечили свої ворота, виявивши більший прагматизм, ніж самі німці.

Одне-єдине влучення у створ воріт стало для збірної Німеччини найгіршим показником у матчах чемпіонатів Європи відтоді, як вона програла збірній Іспанії з таким самим рахунком (0:1) у фіналі-2008.

Поль Погба (на знімку в центрі) шикарною передачею шведою перевів м’яч у ліву частину карного майданчика. Там був Ернандес, котрий прострілив у центр, а Гуммельс незграбно вибив м’яч... у свої ворота.

Бідолаха Гуммельс уже втретє забив у власні ворота на чемпіонатах Європи.

***

Тренер збірної Німеччини Йоагім Льов:

— Вийшов по-справжньому напружений матч, і боролися ми в ньому до самого кінця. Не можу звинуватити свою команду в тому, що не старалася, вона виклалася по повній програмі.

***

Думкою про поразку від французів поділився півоборонець німецької команди Йосуа Кімміг:

— Ми не були сьогодні найгіршою командою. Домінували і пропустили дурний гол, який допоміг супернику вийти вперед. Гадаю, на нічию ми заслужили.

У нас є рівень, щоб не відставати від кращих команд. Франція — серйозний фаворит на цьому турнірі, але в наступному матчі нам потрібно показати, що ми теж серед претендентів.

***

Наставник збірної Франції Дідьє Дешам залишився задоволений і переможним стартом, і участю в обороні своєї зоряної трійки форвардів. Кожен відіграв з холодним розумом і дотриманням ігрової дисципліни.

От лише шкода, що «синім» не вдалося забити більше, пам’ятаючи про бокову стійку після удару Рабьо і два незараховані голи.

— Ми провели відмінний матч проти дуже сильного суперника. Знав, що мої гравці будуть до нього готові максимально, що вони в цій зустрічі й підтвердили.

Були близькі і до другого гола, який додав би більше спокою, але і без нього ми не надто постраждали в другому таймі. Вийшов матч, насичений висококласною і талановитою грою, — сказав Дешам.

Фото Getty Images.