А в поєдинку проти Північної Македонії підопічні Андрія Шевченка вважалися фаворитами. І вони володіли перевагою більшу частину матчу. Були сильніші за суперника — індивідуально і командно. З самого початку українці багато атакували, змушуючи суперника помилятися.

«Синьо-жовті» з перших хвилин активно пішли в атаку, змусивши опонента притиснутися до воріт. Уже на 7-й хвилині міг відзначитися Малиновський, але Дмітрієвський врятував свою команду, витягнувши складний м’яч з самого кута.

Через п’ять хвилин Яремчук втратив хорошу можливість для гольового удару. На це македонці відповіли небезпечним пострілом Ельмаса, який зовсім трішечки не влучив у ціль після прострілу Ніколова.

І тоді Україна всерйоз взялася за справу. На ворота балканців чинився наймогутніший тиск, який привів до двох забитих м’ячів з інтервалом у п’ять хвилин.

Спочатку Ярмоленко замкнув дальню стійку після розіграшу кутового. А потім наш капітан відзначився гольовою передачею, в один дотик відправивши на побачення з Дмітрієвським партнера по атаці Яремчука. Цього разу атакувальний тандем Ярмоленко — Яремчук зіграв особливо вдало. А Ярмоленка (на знімку) організатори визнали зіркою матчу.

Яремчук легко реалізував той вихід один на один. На 39-й хвилині Пандєв забив гол, який не зарахували через офсайд.

На перерву команди пішли за рахунку 2:0 на користь українців, які в першій половині за всіма показниками переважали опонента. Але це чемпіонат Європи і простих ситуацій не буває, а запекла боротьба не вщухає до останніх секунд.

Другий тайм розпочався з активних дій македонських футболістів, які одразу створили небезпечний момент, але з ударом Адемі впорався Бущан. Потім «синьо-жовті» змарнували два шанси поспіль, після чого македонці заробили пенальті. Місію виконавця взяв на себе Аліоський, який переграти Бущана не зміг. Однак оборонець англійського «Лідса» виправив помилку і добив м’яч у сітку.

Наша команда трохи занервувала. А македонці тиснули і зовсім не збиралися здаватися. Хоча на 84-й хвилині наші могли зняти всі питання щодо результату поєдинку. Та Малиновський не реалізував пенальті. Він також не переграв воротаря.

Збірна України здобула свою першу перемогу на Євро-2020. Але починати святкування не варто. Адже попереду в неї ще один дуже складний іспит — зустріч у Бухаресті з командою Австрії, котра відбудеться 21 червня.

***

То яка ситуація в нашій групі перед завершальним туром у групі? Нідерланди, перемігши австрійців, достроково гарантували перше місце. Нам в останньому поєдинку достатньо нічиєї, щоб посісти другу позицію. Австрії, щоб стати другою, треба перемагати підопічних Андрія Шевченка.

Ну а Північна Македонія не може посісти друге місце, але зберігає теоретичні шанси на третє.

***

Збірна Бельгії здобула вольову перемогу над датчанами і другою, слідом за італійцями, достроково вийшла до 1/8 фіналу.

Знаковим для бельгійців став вихід у другому таймі півоборонця «Манчестер Сіті» Кевіна де Брейне. Він віддав результативну передачу на Азара і забив переможний гол.

Фото uefa.com