З 1994-го заморожено бюджетне фінансування цього державного навчально-виробничого закладу авіаційного профілю. З кожним роком він дедалі більше занепадав, зростала заборгованість із заробітної плати.

Водночас у центрі навчання пілотів і механіків авіаційної техніки все ще збереглася значна матеріально-технічна база (на знімку). Він має вигідне географічне розташування, двокілометрову бетонну злітну смугу, вагомий туристичний і логістичний потенціал. Тому на рівні керівництва області порушується питання про його відродження.

Представники компанії «Мотор Січ» висловлюють зацікавленість у збереженні цього майданчика. Нині підприємство проводить навчальні тренування поблизу Запорізького аеропорту, що створює певні труднощі. Тому центр льотної підготовки може стати новим місцем для проведення навчань.

На думку голови Широківської громади Дениса Коротенка, слід зберегти навчальний заклад для підготовки цивільних пілотів, механіків та інструкторів, паралельно розвиваючи літаковий, ракетомодельний, вертолітний і парашутний спорт: «Центр також може стати точкою розвитку малої авіації в Україні, тому що злітна смуга дозволяє злітати вертольотам і невеликим літакам».

В ОДА вважають, що центр зможе стати місцем, де щотижня проводитимуть масові заходи, авіаційні змагання та фестивалі.

Запорізька область.

Фото з відкритих джерел.