Із завданням впоралися лише вболівальники.
Фото ua-football.

Тому події відбувалися здебільшого біля наших воріт. І чисельна перевага збірної Австрії таки перетворилася на матеріальну.

Либонь, збірній України не вдалося вгамувати надмірне хвилювання. Тому вона ніяк не могла вийти з-під жорсткого пресингу опонента. Наше щастя, що австрійці не скористалися ще кількома моментами забити.

Щоправда, невдовзі після пропущеного м’яча в нас був шанс встановити рівновагу. На 29-й хвилині Шапаренко з гострого кута пробив під дальню стійку. Воротар Багманн той удар відбив, але Ярмоленку не вистачило буквально кількох сантиметрів, щоб проштовхнути м’яч у сітку.

І після перерви збірна України так і не змогла продемонструвати найкращі зразки своєї гри. Господарями на полі були австрійці, котрі, як це для нас не прикро, здобули заслужену перемогу. І посіли друге місце в групі, а з ним — право зіграти і 1/8 фіналу. Там їхніми суперниками будуть футболісти Італії.

***
Андрій Шевченко прокоментував зустріч:

— Треба визнати, що фізично наша команда цей турнір не витримала. Нам важко грати три матчі в такому стислому періоді. Програвали сьогодні багато дуелей, припустилися безлічі невимушених помилок. Одна призвела до втрати м’яча в центрі поля. Потім був кутовий і пропущений нами м’яч.

Але річ навіть не в епізодах: фізично нам було дуже важко, тому ми всюди спізнювалися. Команда просто не була готова. За таких умов годі й говорити про якісь конструктивні дії. Наші футболісти боролися до кінця, шукали моменти. Однак, на жаль, демонстрували зовсім не той рівень футболу, який хотіли.

Моє розчарування в одному: у нас був шанс пройти далі, але ми його не використали. Утім, із таким першим таймом, як цього разу, у плей-оф робити нічого. Два матчі ми провели на хорошому рівні. А цей став нашим найгіршим на турнірі. Команда не витримала ритму.

Стосовно замін — Малиновський взагалі не потрапив у гру. Замість нього випустили Циганкова, сподіваючись на підсилення в атаці. Виходом Марлоса намагалися перебудуватися, щоб знайти хоч якийсь контроль гри. Але Австрія відчувала, що фізично перевершує нас. Вона користувалася активним безперервним пресингом. Усі наші намагання створити щось попереду ні до чого не призвели.

***
Отже, доля збірної України тепер залежить уже не від неї, а від результатів низки інших матчів. Шанси піти далі, хоч і примарні, залишалися...