Участь у виставці беруть курсанти та офіцери Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.

Під час роботи виставки Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Руслана Хомчака та начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Корнійчука зацікавили системи, які здатні в автоматичному режимі в реальному часі аналізувати дані, отримані безпілотним літальним апаратом, і виявляти ворожу техніку та наносити дані щодо їхнього місцеперебування на карту. Також привернуло увагу питання щодо безпілотних літальних апаратів як ретранслятора та побудови таких мереж як «Fly Mobile Ad Hoc Network (FANET)». На виставці колектив інституту презентував безпілотний літальний апарат, основним завданням якого є забезпечення управління підрозділами, підвищення пропускної спроможності, доступності, резервування та живучості мереж зв’язку в інтересах управління військами.

— Ми презентуємо здобутки, які розробили за рік. Першочергово це 3D-сканування та друк — за допомогою нього ми покриваємо дуже широкий спектр завдань, оскільки в конструкторській роботі ми майже не маємо обмежень, адже маючи велику промислову базу, виробляємо все самі. Створюємо літаки, водні та наземні дрони. Також у нас представлена нейромережа «Саймон». Це система мультиоб’єктного інтерактивного наведення та навігації, яка здатна в режимі реального часу, маючи потокове відео або ж зображення із супутника, розпізнавати ті чи інші об’єкти, яких вона була навчена, — зазначив учасник виставки курсант Володимир.

Також була презентована інтелектуальна MЕSH-мережа мультифункціональних сенсорних вузлів для військових систем моніторингу та прийняття рішень ISR—ISTAR (Intelligence, Surveillance and Reconnaissance — Intelligence, Surveillance, Target Acquisition and Reconnaissance). Складається ця мережа із системи чутливих інтелектуальних вузлів, мереж передачі даних з комунікаційними вузлами, вузлів обробки даних та прийняття рішень.

Ця система спроможна детектувати, вимірювати та аналізувати у визначеній зоні акустичні, сейсмічні та електромагнітні сигнали. Крім цього, вона спроможна визначати координати джерел вищезазначених сигналів та взаємодіяти з військовими системами ситуативного управління. Зазначимо, що ВІТІ вже втретє презентує власні наукові розробки на Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека».

Прес-служба Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.

Фото прес-служби Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.