Ця сонячна, позитивна та усміхнена дівчина — бойовий, в усіх сенсах цього слова, медик одного з підрозділів 16-го батальйону. До лав 58-ї бригади імені гетьмана Івана Виговського 26-річна дівчина стала лише у вересні 2019-го, втім, каже, що цього вистачило для того, аби зрозуміти, армія — її покликання.

До того як підписати контракт зі Збройними Силами України, працювала в Глухівській психіатричній лікарні в психоневрологічному відділенні маніпуляційною медсестрою. Але, як говорить співрозмовниця: «У жодному стаціонарі цивільної лікарні я б точно не здобула такого досвіду, як тут, на передовій».

Наразі — це вже друга ротація Наталії, і за цей час на рахунку дівчини вже не одна надана екстрена допомога військовослужбовцям.

Зізнається, що найкращий подарунок до Дня медика, який святкували напередодні, — аби хлопці та дівчата, які захищають територіальну цілісність України, були здорові та неушкоджені.
«Наталія — справжній бойовий медик, вона наділена знаннями, завдяки яким здатна в найкритичнішій ситуації не розгубитися і врятувати життя», — говорить про неї командир роти.

Удома на Наталію з нетерпінням чекають батьки та два молодші брати, які дуже за неї хвилюються та завжди очікують на повернення до рідної Чернігівщини.

Дівчина із задоволенням розповідає, що найбільше любить співати і у вільний час завжди намагається поринути у світ музики та співу, адже саме спів заспокоює її і додає сил, щоб не панікувати у стресових ситуаціях.

У відповідь на запитання, чого б їй хотілося найбільше, промовляє коротку, але дуже змістовну фразу: «Хочу, щоб усі військовослужбовці здоровими та неушкодженими повернулися до рідних домівок з ПЕРЕМОГОЮ».