Розпочало роботу Головне управління Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області. Це — перша регіональна структура в Україні. Управління очолила Юлія Шигорева, яка до цього працювала директором департаменту розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту ОДА.

Діяльність структури полягатиме в реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення. Важливим завданням новоствореної структури є координація роботи місцевих органів влади, що опікуються питаннями соціального захисту населення, щоб організувати належну роботу з надання соціальних послуг.

«Фахівці служби працюватимуть із сім’ями та громадянами, які перебувають у складних життєвих обставинах, з людьми похилого віку, особами з інвалідністю, бездомними і безпритульними дітьми, з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, іншими соціально вразливими верствами населення», — розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Крім того, працівники служби відповідатимуть за оздоровлення та відпочинок дітей, усиновлення та захист прав усиновлених.