Вінгер збірної України Андрій Ярмоленко (на знімку) піднявся на четверте місце в рейтингу найкращих гравців на Євро-2020. Про це повідомляє УЄФА.

Першу сходинку зберігає нападник збірної Португалії Кріштіану Роналду. Також до числа ТОП-20 увійшли Микола Матвієнко (17) та Олександр Зінченко (19).

***

«Левом матчу» в зустрічі 1/8 фіналу Євро-2020 проти Швеції (2:1) став Зінченко. Він забив перший м’яч у поєдинку і асистував Артему Довбику в овертаймі. Але після матчу віддав приз Артему Бєсєдіну.

Форвард «Динамо» вийшов на заміну на початку першого овертайму, але через кілька хвилин залишив поле, отримавши важку травму після грубого фолу Маркуса Даніельссона. Рефері з Італії Даніеле Орсато видалив шведа з поля.

***

Головний лікар київського «Динамо» Андрій Шморгун у коментарі офіційному клубному сайту розповів про результати МРТ-обстеження Бєсєдіна:

— На знімках МРТ у Артема є часткове пошкодження задньої хрестоподібної зв’язки, часткове пошкодження внутрішньої та зовнішньої бічних зв’язок, а також перелом виростків стегнової кістки без зміщення.

Від удару прямою ногою в Бєсєдіна сталася гіперекстензія (перерозгинання) у колінному суглобі, яка викликала таку значну травму.

Ми проводимо консультації з травматологами та хірургами щодо тактики лікування. Попередньо це консервативне лікування. Термін відновлення — приблизно шість місяців.

***

А сьогодні, 2 липня, події на Євро-2020 поновляться, відбудуться перші поєдинки 1/4 фіналу.

19:00 Швейцарія — Іспанія (Санкт-Петербург); 22:00 Бельгія — Італія (Мюнхен).

Завтра, 3 липня, відбудеться решта чвертьфінальних матчів.

19:00 Чехія — Данія (Баку); 22:00 Україна — Англія (Рим).

***

Олександр Зінченко розповів, що думає про майбутнього суперника нашої команди збірну Англії:

— Я дивився майже всі її матчі на Євро, за винятком останнього. Багатьох гравців команди знаю особисто завдяки поєдинкам у Прем’єр-лізі. Цій збірній дуже важко забити, це відмінна команда з фантастичними виконавцями.

Якщо подивитися на її лаву запасних, то там є гравці вартістю, мабуть, трьох збірних України.

Але це не повинно нас лякати, а навпаки — мотивувати. Я вже відчув, що все в цьому житті реально. Особисто зроблю все від мене залежне, щоб досягти позитивного результату і в наступній зустрічі.

Фото Павла КУБАНОВА.