Протитанкова батарея 100-міліметрових гармат МТ-12 «Рапіра» та самохідних протитанкових ракетних комплексів «Штурм-С», що входять до складу південного угруповання військ, тренувалася знищувати піхоту, танки і броньовану техніку.

— Військовослужбовців артилерійського підрозділу було піднято за сигналом тривоги. Прибувши до району зосередження, армійці швидко зайняли вогневі позиції в очікуванні техніки та живої сили умовного противника, — повідомив командувач об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, гармати «Рапіра» і ПТРК «Штурм-С» вкотре розгорнулися на танконебезпечному напрямку. Головна мета тренувань — відпрацювання впевнених та злагоджених дій розрахунків, а також точність виконання завдань в обмежений час.

— На перший погляд може здатися, що сценарій для артилеристів дуже звичний. На цей полігон вони виїжджають щотижня, тому певною мірою алгоритм дій на ньому відпрацьований. Але командування щоразу намагається змінити цілі та тактичне тло задля поглиблення і вдосконалення навичок ведення сучасного бою, — вважає командувач.

Слід зазначити, що тому і підхід відповідний. Звичайно, його мета одна — час перебування на полігоні має використовуватися з максимальною ефективністю.

— По суті, це комплекс заходів, коли розгортаються навчальні місця, проводяться заняття зі спеціальної та технічної підготовки. Вважаю, що вкотре мету навчання досягнуто. Особовий склад, попри спеку в полях, із поставленими завданнями, як і завжди, впорався, — зауважив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Служба зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.

Фото служби зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.