За минулу добу, за станом на 06.07, у районі проведення Операції об’єднаних сил з боку проросійських збройних формувань зафіксовано дев’ять порушень режиму припинення вогню, повідомляє прес-центр ОС. Так, біля Авдіївки окупанти відкривали вогонь із великокаліберних кулеметів. Поблизу Золотого-4 ворог двічі здійснив обстріл з мінометів калібру 
120 мм і 82 мм, станкових протитанкових, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Противник обстрілював наші позиції в районі Пісків, Чермалика, Новозванівки, Новотошківського, Причепилівки та Кримського.

Внаслідок ворожих обстрілів загинув заступник начальника тилу логістики 93-ї ОМБр «Холодний Яр» майор Богдан Бродовський. Ще троє військовослужбовців дістали поранення.

«Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК поінформувала представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм», — повідомили в штабі.

Україна скерувала до ОБСЄ ноту протесту через загибель українського офіцера й поранення трьох військовослужбовців у понеділок на Донбасі. Вчора українська делегація в Тристоронній контактній групі винесла на обговорення цю ситуацію під час засідання ТКГ. Про це повідомляється на її офіційній сторінці у Фейсбуці.

«За кілька попередніх днів почастішали випадки грубих порушень противником режиму припинення вогню, зокрема із застосуванням противником озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Найнебезпечніше те, що обстрілюють російські війська населені пункти, зокрема, Авдіївку. Внаслідок вогню противника один військовослужбовець загинув, троє дістали поранення», — йдеться у повідомленні.

У делегації нагадали, що напередодні загинув ще один український військовослужбовець.

Зазначається, що питання грубих порушень режиму припинення вогню з боку російських найманців буде порушено під час консультацій у рамках Нормандського формату.