Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін повідомила про чергову зухвалу провокацію з боку незаконних збройних формувань, які здійснили обстріл мирного населеного пункту поблизу лінії розмежування із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами.

13 липня російські найманці з боку окупованого села Сигнальне здійснили прицільний обстріл селища Тарамчук, застосувавши артилерійські системи калібру 122 мм. Загалом окупантами було випущено понад 30 снарядів, внаслідок чого пошкоджено цивільні будинки та трансформаторну підстанцію, що призвело до знеструмлення вулиць Яблуневої та Широкої.

На щастя, ніхто з мешканців не постраждав.

«Окупанти свідомо вдаються до провокативних обстрілів, збільшуючи кількість порушень із застосуванням забороненого озброєння, — йдеться у повідомленні Української сторони СЦКК. — При цьому найманці прикриваються черговим кремлівським наративом про «захист русскіх людей» та нібито «веденням вогню у відповідь», що підтверджує безпосередній зв’язок дій окупантів з їхніми московськими кураторами та служить черговим доказом планового характеру провокацій проросійських злочинців».

В УС СЦКК вчергове наголосили, що Збройні Сили України дотримуються режиму припинення вогню. Всі вказані порушення зафіксовано, задокументовано Українською стороною СЦКК (на знімку) та передано до СММ ОБСЄ й органів досудового розслідування України.

Донецька область.


Фото прес-центру штабу Об’єднаних сил.