Її загальний обсяг — 332 мільйони гривень. Розподіл погодили депутати обласної ради. А про те, для реалізації яких проектів використають ці кошти, розповів перший заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Мирослав Білецький: «Чудова новина для ужгородського летовища та авіакомпанії, яка здійснює сюди перельоти. Закарпаття отримало понад 82 мільйони гривень на реконструкцію світлосигнальної системи аеродрому «Ужгород», без якої буде надскладно здійснити посадку літаку в осінньо-зимовий період. Ще понад 17 мільйонів гривень — на капітальний ремонт покриття місць стоянки повітряних суден. Загальний обсяг субвенції на проекти аеропорту становить 100 мільйонів гривень».

Далі посадовець наголосив, що з перших днів на посаді першого заступника голови ОДА та як для обласного депутата йому було дуже важливо забезпечити лікарів якісним обладнанням. Цей напрям внесли у програму Фонду державного розвитку, клопотали і нарешті отримали результат: обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології отримає 90 мільйонів гривень для закупівлі найсучаснішого оснащення. Завдяки цьому нейрохірурги матимуть ще більше шансів урятувати життя не одному пацієнту.

Частину субвенції спрямували на будівництво районної лікарні в Берегові. Для цього передбачено 28 мільйонів гривень.

«Не оминули увагою й дороги. В області чимало проблемних ділянок, але є одна, скарг на яку чи не найбільше — це автошлях Синевир — Колочава — Буштино. Для його ремонту з держбюджету виділили 94 мільйони гривень. Тож уже цьогоріч до популярних туристичних локацій Закарпаття можна буде дістатись рівненькою дорогою європейської якості», — зазначив далі перший заступник очільника області.

Також Хустська міська територіальна громада отримає 20 мільйонів гривень на будівництво 25-метрового басейну. Тут юні спортсмени та жителі міста матимуть чудову нагоду оздоровитися.

Ужгород.