Дуже любить читати газети, зокрема «Голос України».

— Це дуже різнобічно розвинена людина, інтелектуал, — розповідає про земляка інший наш постійний читач і дописувач Анатолій Тимошейко з Радивилова.

Є в редакційній пошті добрі слова і про інших освітян-ветеранів.

Вдячні слова за багаторічну сумлінну працю адресують жителі Старого Села Старосільської ТГ ветерану освітянської галузі Хомі Хомичу Кузьмичу, який не лише має багато учнів, а й був директором школи, де навчалися понад тисяча дітей. Давав усьому лад.

У селі Карпилівка Рокитнівської ТГ поважають ветерана-освітянина Ярослава Васи-льовича Дарованця. Усе життя він пропрацював у місцевій школі, викладав фізику, випускники завжди згадують його із вдячністю.

А ось у селі Кривиця Дубровицької ТГ живе інша шанована освітянка — Надія Панасівна Колода. 42 роки вона викладала українську мову та літературу в сільській школі. Керувала методичним об’єднанням вчителів, була заступником директора школи з виховної роботи, її обирали головою профкому. Має послідовників у професії з числа учнів. Надію Панасівну вирізняють любов до дітей, до життя, зацікавленість подіями в Україні та життям рідного Полісся.

Усі ці вдячні рядки про педагогів-ветеранів із задоволенням читав народний депутат України Віктор М’ялик (на знімку).

— Дуже поважаю ось таких відданих своїй професії людей, сіячів знань серед дітей, — каже Віктор М’ялик. — Бажаю всім їм міцного здоров’я на довгі роки.

Народний депутат України Віктор М’ялик подарував усім згаданим та ще чотирьом ветеранам-освітянам Зарічненської, Вараської ТГ передплату на газету «Голос України», яку вони отримуватимуть з першого вересня — з початком нового навчального року.

Рівне.

Фото надано автором.