На момент утворення до складу Попельнастівської ТГ входило шість сіл, і обов’язки дільничного інспектора виконував один правоохоронець. Нині громада об’єднала вже 29 населених пунктів, де проживає понад вісім із половиною тисяч осіб.

Тож дотримання правопорядку на території відтепер забезпечуватимуть два поліцейські офіцери Ярослав Рябенький і Сергій Коробко.

Кількома днями раніше проект «Поліцейський офіцер громади» стартував і на території Кропивницької ТГ. Віднині на поліцейських офіцерів громади можуть розраховувати й жителі селища Нове. Тут працюватимуть Євген Роздобудько та Андрій Клименюк. Після закриття місцевого відділення міліції відповідального за селище потрібно було шукати аж у міському райвідділі — за десять кілометрів від селища, нагадали під час відкриття станції міський голова Кропивницького Андрій Райкович та начальник ГУ Нацполіції в області Роман Козьяков.

Службове авто та оргтехніку для станції придбано за кошти обласного центру. Громада виділила гроші й на ремонт приміщення. У Новому вже встановлено дев’ять відеокамер, три з яких розпізнають номерні знаки на автомобілях. Загалом видатки сягнули майже одного мільйона гривень.

За інформацією сектору комунікації поліції області.