Майбутнє співробітництво стосується як сфери туризму, так і екології та економіки регіонів.

Хмельниччину на форумі представляли голови Жванецької, Новоушицької, Староушицької, Китайгородської та Слобідсько-Кульчієвецької громад. Як і для більшості їхніх колег, головними проблемами залишаються нерозвинена інфраструктура на цих територіях, низький рівень розвитку готельних та відпочинкових закладів, відсутність фахових гідів тощо. Тож громади спробують шукати спільні шляхи їх розв’язання.

А дехто вже тепер може розповісти про успішний досвід. Так, у Староушицькій громаді взялися за розвиток інфраструктури. Минулого року відремонтували частину шляху до Бакоти, а тепер капітально ремонтують 45 кілометрів дороги державного значення від Кам’янця-Подільського до Старої Ушиці. В ОТГ уже розроблено інформаційно-інвестиційний портал.

Учасники форуму в рамках підписаної угоди вже ініціювали розробку спільної стратегії сталого розвитку спільних територій Дністровського каньйону на наступні п’ять років. Сподіваються, що обласні державні адміністрації та ради фінансово допоможуть розвитку територій каньйону.

Хмельницька область.