За даними прес-центру ОС на 27.07, за добу російсько-окупаційні війська здійснили п’ятнадцять порушень режиму припинення вогню, використовуючи великокаліберне озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, у районі Водяного, Галицинівки, Опитного, Старогнатівки... «Унаслідок ворожих обстрілів четверо військовослужбовців отримали осколкові поранення, ще троє — бойові травми. Поранені перебувають у лікувальному закладі. Стан здоров’я одного військовослужбовця важкий, одного — середньої тяжкості, у п’ятьох — задовільний».

Також повідомляється, що станом на 7-му ранку 27 липня зафіксовано два порушення режиму припинення вогню — поблизу Золотого-4 і Водяного ворог відкрив вогонь з мінометів 120-го калібру. «Бойових втрат серед військових Об’єднаних сил немає», — зазначено в повідомленні.

За час дії режиму припинення вогню з 27 липня 2020 року до 26 липня 2021-го зафіксовано 1 995 обстрілів, загинуло 45 українських захисників і 154 військовослужбовці отримали поранення (дані штабу ООС). Про це йдеться в підсумковій заяві Тристоронньої контактної групи в Мінську, опублікованій у Телеграмі. «Дотримуватися режиму припинення вогню під час збройного конфлікту — найскладніший різновид військових дій. Україна залишається вірною своїм зобов’язанням щодо політико-дипломатичного шляху врегулювання збройного конфлікту на сході України. ...Все це було сплачено високою ціною», — заявили в ТКГ.